Національний тиждень читання 04.12 - 08.12. 2023

Головна » СТОРІНКА НОВИН » Національний тиждень читання 04.12 - 08.12. 2023   
04 грудня у нашій гімназії стартувала інформаційно-просвітницька тематична акція "Національний тиждень читання", в рамках якої діти зможуть взяти участь у челенджі "Читай українською" та акції "Подаруй прочитану книгу". Сьогодні, здобувачі освіти мали змогу ознайомитися з сучасною українською літературою. У 5-му класі читали казки Руслани Лоцман зі збірника «Писульки від мамульки» і слухали казки в аудіозапису. «Казка про каску», «Козак Визволяка», «Країна вітамінів». Згодом - естафету перейняли учні 1-4 класів.
Учні 8 класу читали прозу сучасного письменника Василя Піддубного «Повний автобус героїв», «Історії (солдатський чорновик)». Повість «Татова донечка» - розповідь про реальні події початку війни на Сході України. Історія дівчинки Тетянки, яка залишилася сама в окупованому селі ( тато воював у війську, мама важко поранена, хата згоріла)
Дівчинка ішла навмання полем і лісосмугою, знесилена від голоду і спраги, аби втекти від рашистів. Вона б померла в дорозі, якби не вівчарка Герда, що бродила тими степами ( її покинули господарі). Собака несла дитину на спині, а потім Наталка всю дорогу трималася за її загривок, поки вівчарка вивела її в безпечне місце і вони зустріли наших солдат, з якими воював Тетянчин тато. І мама знайшлася жива у шпиталі.
Історія цікава і зі щасливим фіналом.