Міжнародний конкурс фінансової грамотності 2024

Головна » СТОРІНКА НОВИН » Міжнародний конкурс фінансової грамотності 2024   

Global Money Week (Всесвітній тиждень грошей) — щорічна міжнародна освітня кампанія, метою якої є розвиток фінансової свідомості дітей та молоді, формування необхідних знань, умінь, поведінки та ставлення, необхідних для прийняття розумних та зважених фінансових рішень, що дасть змогу досягти фінансового добробуту та стійкості. 

У цей час в різних країнах світу проходять тематичні заходи, уроки, лекції, воркшопи, майстер-класи, змагання і конкурси, спрямовані на підвищення фінансової обізнаності молодого покоління.

European Money Quiz – це найбільше змагання з фінансової грамотності в Європі, в якому щороку бере участь близько пів мільйона підлітків віком 13 – 15 років. 


Цього року змагання в Україні проходили в три етапи: шкільний відбір, обласний та національний фінал. Спершу на шкільному відборі вчителі за наданими інструкціями самостійно визначали серед зареєстрованих учасників по одній команді від закладу освіти. До шкільного відбору European Money Quiz 2024 долучилося: 400 закладів освіти з усієї України; 522 педагоги; 4 248 учнів (2 124 команди). Кожна команда складається з двох учнів віком 13  – 15 років.

 На етапі обласного відбору змагались 363 команди.

Здобувачі освіти 9 класу Кристофоров Богдан та Ільченко Світлана під керівництвом вчителя англійської мови Юлії Анатоліївни Онищук взяли участь у даному конкурсі. З 20 команд Вінницької області на обласному етапі наша команда зайняла 14 місце.