Голокост 27.09.2023

Головна » СТОРІНКА НОВИН » Голокост 27.09.2023   

У листопаді 2005 року Генеральна Асамблея ООН резолюцією 60/7 проголосила 27 січня Міжнародним днем пам'яті жертв Голокосту. Вона наголосила, що "Голокост, під час якого було вбито третину єврейського народу і незліченну кількість представників інших меншин, слугуватиме застереженням для всіх людей на всі часи про небезпеку ненависті, нетерпимості, расизму та упереджень". Ще до цього такий день пам'яті запровадили Німеччина та низка інших країн.

27 січня 2006 року, у перший Міжнародний день пам'яті жертв Голокосту, генеральний секретар ООН Кофі Аннан сказав: "Унікальну трагедію Голокосту неможливо виправити. Спомин про нього має зберігатися з соромом і жахом доти, доки триватиме людська пам'ять".

27 січня 1945 року радянська Червона армія звільнила нацистський концентраційний табір смерті "Аушвіц-Біркенау". Солдати знайшли у ньому небагатьох вцілілих, залишки газових камер, тіла вбитих і попіл, залишений після спалення тіл. Лише в "Аушвіці" було вбито близько 1,1 мільйона людей,  близько 90 відсотків з яких були євреями - і "Аушвіц" був лише одним з численних місць масових вбивств нацистською Німеччиною в Європі.  

"Пам'ять - це також запобіжник для майбутнього. Безодня, якої досягли нацистські табори смерті, починалася з ненависті, упереджень та антисемітизму. Пам'ятаючи про ці витоки, ми можемо нагадати собі, що завжди треба бути напоготові, щоби помічати попереджувальні знаки".

Для збереження пам'яті, класними керівниками були проведені виховні години, години інформування та перегляд презентацій на дану тему.