Проведення супервізії

Головна » Нова Українська Школа » Проведення супервізії   

План проведення супервізії

8 грудня у загальноосвітній школі І-ІІ ступенів с.Гришівці було проведено супервізію (професійна підтримка вчителів початкових класів). У школі працювала супервізор Жилінська Тетяна Олександрівна.

Супервізор відвідала уроки в початкових класах НУШ: урок ЯДС «Таємниці Чорного моря. Що робити, якщо відчуваєш брак енергії?» у 3 класі (вчитель Корольова В.О.), урок математики «Таємниці космосу. Арифметичні дії з числами (додавання, віднімання у межах 10) під час розв'язування завдань та конкретних життєвих проблем, описаних у математичних задачах. Аплікація «Візит інопланетян» у 1 класі (вчитель Будз Н.П.), урок української мови «Виразне читання або декламування/драматизація улюблених творів. Обговорення прочитаного/прослуханого, встановлення зв'язку тексту з власним життям. Робота з лексичним значенням слова. Формування та відпрацювання умінь та навичок» у 2 класі (вчитель Шеремета Н.А.), урок ЯДС: соціальна та здоров'язбережувальна, громадянська та історична галузь «Профілактика порушень зору, слуху, опорно-рухового апарату у школярів. Складання розкладу дня, тижня, співвідносячи його з життям інших членів сім'ї» у 4 класі (Дорожанська Г.П).

Було проведено індивідуальні бесіди-консультації з кожним вчителем, а також спільне обговорення в колі усіх вчителів початкових класів. Тетяна Олександрівна надала професійну підтримку в організації освітнього процесу в НУШ. . Проведена супервізія сприяла налагодженню партнерської взаємодії учасників освітнього процесу задля реалізації завдань НУШ, побудови демократичної моделі управління закладом.

У 2020-2021 році Шеремета Наталія Анатоліївна працювала з 1 класом (5 дівчаток і 3 хлопчиків).

«Нова українська школа – це освіта нових сенсів, дитиноцентризму і поваги до кожної людини. НУШ – це цікава, практикоорієнтована, безпечна і дружня до дитини школа.

Маленькі здобувачі освіти вчаться критично мислити, досліджувати, робити висновки та презентувати власну роботу.

 

Нові парти, обладнане робоче місце вчителя, магнітна дошка, LEGO-цеглинки та набори LEGO ДУПЛО, скрізь дитячі роботи, а ще допитливо-спокійні щасливі обличчя дітей,  партнерство та невидиме лідерство учителя, коли діти через діяльність, а не послух розвиваються, коли висловлюють власні думки, і коли вчитель правильно скеровує дитину, а ще різноманітний дидактичний матеріал.